zaterdag 31 juli 2010

Frankfurt (Oder)


Naar een van de mooiste stadhuizen van Europa zou je toch urenlang kunnen kijken... als je aandacht tenminste niet werd afgeleid door de aanwezigheid van een van de mooiste vrouwen van Europa op een aanpalend terras ;-)

vrijdag 30 juli 2010

Slubice


Volkstuintjes genoeg, maar waar is nou toch die verd... Stripman van Peter de Zwaan? Ander probleem: hoe maak ik zo'n Poolse l met een streepje erdoor? Of zullen we de naam die de stad tot 1945 droeg, in ere herstellen: Dammvorstadt? Overigens hebben ze hier ook een LIDL, zónder streepjes door de L!

donderdag 29 juli 2010

Wieck


Nee, in dit dorpje bij Greifswald brouwen ze geen Wieckse Witte! Wel hebben ze iets anders wat ons heel bekend lijkt: een bruggetje over de Ryck in Hollandse stijl! Gek trouwens: twee Nederlanders die duizenden kilometers rijden om zich in den vreemde te komen vergapen aan een Hollandse brug... Maar mooi is hij wel!

Hansestadt Greifswald


Na Bremen, Hamburg, Lübeck, Wismar, Rostock en Stralsund is Greifswald voorlopig de laatste Hansestadt die wij bezoeken. Ook dit is weer een prachtige stad met een beroemde universiteit en opvallend veel parfumerieën. Maar aangezien we nét iets hoger opgeleid zijn dan de huishoudschool geven wij natuurlijk de voorkeur aan de Ernst-Moritz-Arndt-Universität!!!

Saßnitz by night


Om onbegrijpelijke redenen moest en zou de Duitse spelling, net als de Nederlandse, getransformeerd worden tot een onbegrijpelijke wirwar. Daarom heet de romantische havenplaats op Rügen ineens Sassnitz. Aartsconservatief als ik ben, geef ik de voorkeur aan Saßnitz en zit zelfs dan nog stilletjes te treuren dat mijn gsm geen Fraktur weergeeft: dat zou pas echt lekker ouderwets zijn!

woensdag 28 juli 2010

Rostock


Je houdt het niet voor mogelijk: uitgerekend op de dag dat wij de beroemde krijtrotsen van Rügen bezoeken, breekt er ter hoogte van de Wissower Klinken een stuk krijtrots van 150 ton af! Ja, klets je daar maar eens uit, jongetje Schenk! Vandaag dus toch maar even het veilige vasteland opgezocht, i.c. Rostock, de "Parel van de Oostzee", met zijn karakteristieke traptakel.

dinsdag 27 juli 2010

Königsstuhl


Sommige (ex-)collegae mogen dan wel iets hebben tegen krijt, maar tegen deze mooie krijtrotsen langs de kust van Rügen kan toch zeker niemand enig bezwaar hebben? Maar van mij is het niet kies om tijdens een romantisch boottochtje ineens over ... te beginnen. Sorry, ik zal het nooit meer doen...

maandag 26 juli 2010

Stralende dag in Stralsund


Je hoeft toch niet BEpaald bij Willem W. Waterman in de leer te zijn geweest om bovenstaande (enigszins voor de hand liggende) alliteratie te BEdenken! Stralsund is echt een van de mooiste hanzesteden, zeker als het weer meewerkt!

zondag 25 juli 2010

Sellin


En nu: plons! Dit mooie strand (met prachtig paviljoen) nodigt ons uit om regelrecht in de Oostzee te duiken. Voorlopig dus het laatste berichtje: we duiken even onder...

KdF-Seebad Prora


Kijk, dat was nou eens een goed idee van ons Adolfje: een vier en een halve kilometer lang vakantiehuis voor 20.000 mensen tegelijk! En tijdens het badderen, zonnebaden en sporten aan een van de mooiste stranden van Rügen werden ze natuurlijk fijn geindoctrineerd door Robert Ley's Kraft durch Freude! Overigens dezelfde "club" die een KdF-autootje voor elke brave NS-burger bedacht: de Volkswagen...

zaterdag 24 juli 2010

Porta Westfalica


Het prachtige Kaiser-Wilhelm-Denkmal kijkt van grote hoogte neer op de Weser

dinsdag 20 juli 2010

Eupen


Training van K.A.S. Eupen bij het Kehrweg-Stadion

vrijdag 16 juli 2010

Rotterdam


Zo maar een leuk plaatje van de Erasmusbrug tegen een typisch Hollandse lucht vanaf het Noordereiland

woensdag 14 juli 2010

Weeralarm?


Wat nou, weeralarm? Het is bijna dertig graden op mijn Wieckse Witte-thermometer, de lucht is stralend blauw en als dit Californië was, zou ik zeggen: "We have a nice crop of oranges this year," maar zoals jullie zien, moet ik het in mijn tuintje stellen met "a nice crop of apples". Voor alle zekerheid straks toch maar even een Hollandse krant kopen, je weet het maar nooit: ik ben wel toe aan wat vreemd krakeel. Maar ook aan dat spul dat op die thermometer vermeld staat, trouwens...
Naschrift: het was een onweersbuitje, meer niet! Much ado about nothing...

vrijdag 2 juli 2010

Laatste schooldag


Nou ja, schooldag: zoals te zien is, ziet mijn lokaal er akelig leeg uit. De leerlingen genieten al van hun welverdiende vakantie, dus voor hen zit het er op. Wij mogen nog even (?) van wat toespraakjes genieten en afscheid van enkele collegae nemen. En dan is het ook voor ons eindelijk vakantie!!!